Александрина Михайлова и старите макарички на баба

D7K_0970
Александрина Михайлова, се занимава с изработката на бижута от доста време, като попада на тази техника докато се рови за нови вдъхновения из страниците. Решава да направи опит да я съчетае с тогавашните си творения, но се оказва, че захване ли се човек веднъж с тази техника, спирането е трудно. Александрина започва да си купува почти всеки ден по някой и друг метър от цветните шнурове, докато в един момент не се „обзавежда” с огромен набор от цветове, както и с всички останали нужни материали.

В момента се старае да разпространява това, което прави, чрез страницата си във Facebook и редовни участия на арт базари.

„По душа съм си приложник и винаги съм гледала освен четка и бои в ръцете си да имам хартия, някое друго мънисто или парче плат.”

D7K_0974

„Някои неща наистина се предават от поколение на поколение”, говори тя за бабите и майка си.

Александрина разказва, че от както се помни вкъщи или са се преглеждали кройки или са се преподреждали кашони с конци за плетене и продиране, или пък са се сортирали мъниста. С две думи, тя не е единственият „плюшкин” в семейството, който си къта различни парчета плат и се чуди в какво ново биха могли да се превърнат.

Основни материали, които използва, са полускъпоценните камъни (нещо с което работи и преди сутажа – също важна част от това, което представя), други елементи като филцови форми, кожа, панделки или различни метални елементи. От скоро се опитва да разделя бижутата си на отделни колекции с по-специални теми, които ще представи около Коледа. Така, че очаквайте…

IMG_8675

Цветовете, стилът, хората, старите макарички на баба.

Това са тайните места, от които Александрина черпи вдъхновението си.

Разгледайте още от творбите й в нейната страница.

IMG_8721

D7K_1940

Коментари

comments