Когато една идея те плени и промени. Интервю с Ася Петрова.

Името й е Ася Петрова. Тя е родена и израснала в малкото, но китно градче Видин и вече четвърт век стъпва по тази земя.

Ася привлече вниманието ни със стоя талант да създава изкуство, чрез което да изразява себе си.

„Малко клиширано ще прозвучи, но аз вярвам, че това, което ни изгражда като личности, са трудностите, които преживяваме. Затова и моята история и пътешествие започват с търсенето на свобода и възможности за свободна изява. Не съм си и мислила, че някога ще се занимавам с изработка на бижута. До момента, в който не осъзнах, че, работейки с ръцете си, изграждам форми и идеи, които разкриват нишки от моята идентичност, невидими дори за мен самата. Затова дори мога да кажа, че работата ми като дизайнер на бижута ми помага да откривам себе си.”

Ася Петрова
Ася Петрова

Въпреки че едва сега стартира кариерата си на дизайнер на бижута, Ася може да представи голяма колекция от свои творби. Това, което й помага и я тласка да продължава да изгражда себе си и изкуството си, е самата творческа среда.

Както непрекъснато се опитваме да ви покажем и ние – от creativU, творците в България хич не са малко. Съществува огромно „семейство” на дизайнери на бижута (може да се запознаете с някои от тях в нашата статия „НДК Хенд Мейд Фест: код ЕСЕН“).

„За мен безценна е динамиката, която непрекъснато те кара да учиш и да се развиваш. Надявам се тази надпревара със себе си и с другите да не свършва скоро.”

Ася Петрова

„Смятам, че вдъхновението е навсякъде. Във всичко около нас. Във всичко, което ни докосва и по малко променя призмата на нашите възприятия и гледна точка.”

Ася Петрова

„Съветът ми към читателите е да не спират да се развиват. Да не спират да търсят нещо ново и интригуващо, да  оставят възможност някоя идея да ги плени и промени.”

Животът ни предлага безброй изпитания и трудни ситуации, затова е много ангажиращо да заложиш само една идея, едно мото за гръбнак на твоята идентичност. Ако все пак в момента Ася трябва да се фокусира върху една идея, то тя би била следната: ,,Никога не губи себе си!“

Можете да научите повече за творчеството на Ася Петрова: asqpetrova.jewelry , triniti_love , asia_petrova

Коментари

comments