Гардероб капсула или как да спестим, без да се лишаваме от стил. Хитрини от f-gal.

Гардероб капсула, що е то?

Гардеробът капсула е малка, добре преценена колекция от дрехи, която осигурява ефективния минимум от комбинации и различни аутфити за ежедневните ни нужди. Това е основата, около която се изгражда останалата част от гардероба ни.

В центъра за капсулата аз бих поставила елегантна и семпла рокля в неутрален или черен цвят, с която лесно можем да се комбинира сако, шал, шапка или друг аксесоар и бижу.

Една добре подбрана капсула трябва да включва сако, пола, панталон (с вариант комбинация от костюм), блуза, дънки, рокля, тренч, палто, обувки, чанта, колан, ръкавици, часовник, бижута и задължително – вечерен, елегантен тоалет. Конкретният избор на дрехите зависи, разбира се, от предпочитанията на всяка дама.

Гардероб капсулаВариации

Важно е да уточним, че всяка капсула е изключително специфична и индивидуална и завиди от стила и вида работа, която имате. Ако ежедневието ви предполага бизнес срещи и вечери, вашият гардероб капсула, трябва да бъде концентриран около  бизнес облеклото. Спокойно може да играете и разчупвате ежедневните си визии с подходящи аксесоари (като цветна чанта, шал или шикозни обувки). На по-смелите модни експериментаторки бих предложила стила „нормкор“, по-известен като „стилът на новите богаташи“.

Гардероб капсулаВечната класика

Предлагам нормкор в класическата капсула, тъй като филофосията на този тренд предполага уверени и успели хора да залагат на аутфит, изграден от тениска, дънки или джински, жилетка и кецове.

Успешните дами в сферата на модния бранш или любителките на casual стила могат да експериментират и комбинират това атрактивно модно течение в различни вариации.

5 нюанса от една палитра

Придържайки се към перфектна и ефективна капсула, трябва да сме наясно, че всеки нов елемент, който добавяме към гардероба си, трябва идеално да пасва на всички останали цветове, стилове и текстури на платовете, които вече са част от него. Според различни проучвания можем да комбинираме до 5 нюанса от една палитра.

Гардероб капсулаСобствен стил

Най-важната част от изграждането на гардероба капсула е да познаваме отлично своя собствен стил и индивидуалността си. Когато пазаруваме и искаме да допълним гардероба си, да не „залитаме“ към някоя актуална за сезона дреха, която всъщност по никакъв начин не пасва на цялостната ни визия и средата, в която работим. Подбора на качествени и ефектни дрехи от една линия ни гарантира много по-голям успех и високо самочувствие. За тази цел, трябва да знаем кои са цветовете и формите, които най-много подхождат на нашия тен, на лицето ни, на цвета на косата и структура на тялото ни. Тази преценка е истинската основа, върху която следва да бъде изграден нашият безценен гардероб.

Прочетете още материали от f-gal на http://f-gal.com/

Коментари

comments