Декупаж и приложни изкуства.

Днешният креативен творец ще ни пречели със своите произведения – декупаж, рисуване върху текстил, работа с полимерна глина.

Името й е Елина Михайлова, родом от София. В момента тя е погълната от света на приложните изкуства и определено има какво да покаже.

“ Спомените ми са от предучилищната възраст – играта с кукли не задържаше дълго време вниманието ми, обичах да рисувам. Слушайки български народни приказки, можех часове наред да рисувам шарени килимчета. Започнах да ходя на уроци в школа, участвах и съм печелила детски конкурси за рисунки.“

декупаж

След време разбира, че й е по-интересно да съчетава умения в областта на рисуването с нещо друго, по-скоро да бъде част от друг вид приложни изкуства. Така се появява „нейното” си хоби – декупажът. Това е вид хартиена апликация – с помощта на салфетка, лепило и лак може да бъде декорирано почти всичко – предмети за дома, мебели, дрехи, бижута, портмонета, чанти. Занимава се с тази техника от 2 години, като за първи път разбира какво е декупаж от едно предаване по телевизията. Първите нещата, които декорира са наличните предмети от дома. С времето интересът й не намалява, предлага на майка си да декорира дори и тостера в кухнята.

„Да върнем малко назад лентата, 15 години назад :) Да, ето ни в детските години, времето на веселите летни ваканции в едно китно селце близо до София. Заедно с приятели си бяхме създали „фирми”, които произвеждат и майсторят различни неща. Моята „фирма” Лампанда съществуваше доста дълги години, „офисът” й беше в градинската къща на двора. Творях ежедневно, неуморно, като сама осъществявах всички етапи по веригата – производство, маркетинг и реклама, и продажба на крайния продукт. И ето, че в един по-късен етап създадох работилничка за декупаж – Art House Elina Mihaylova. Освен с декупаж се занимавам и с рисуване върху текстил и работа с полимерна глина.“

декупаж

декупаж

„За мен изкуството е не само начин на живот. Това е начин на мислене, това е самият живот.“ – Олег Шупляк

[huge_it_gallery id=“52″]

Може да посетите страницата на Елина Art House Elina Mihaylova , а също така и сайта й arthouseelina

Коментари

comments