ДРУГАТА В МЕН. f-gal

f-galЛюбовта към журналистиката и писането ме следва

Младата Калина Николова ( позната също като f-gal ) от Габрово, а по настояще в Благоевбград умее да съчетава блогинга, майчинството, модата и още милион неща, малко напомня на Superwoman.
Горда да сподели, че е завършила Национална Априловска Гимназия в Габрово и любовта към журналистиката и писането я следва още от там. Ако я попитаме, кое от всичките й занимания е на първо място, Калина категорично поставя прекрасното си семейство, което има – двете бижута – Деа и Валерѝ и техния татко.
„Въпреки вечната ми любов към модата, главната причина, поради, която реших да дам живот на своя блог е темата на основното ми занимание. Може би малко хора знаят, че съм редовен докторант към ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград и темата на моя дисертационен труд е обвързана до голяма част с новите медии, в тесен спектър аз изследвам онлайн активността на жените в Интернет, като основната задача е да очертая един социокултурен портрет на съвременната модерна българка.”

f-galДа подаряваш емоции

Затова дами, модерното момиче от f-gal изгря, готово да сподели и да се вдъхновява от съвременния цветен и забързан свят. Защо F_Gal, защото тази абревиатура съдържа в себе си основната претенция на блога – да показва образа на модерното (fashion) момиче (girl/ slang: gal), актуалните тенденции, да колекционира впечатления от пътувания, разказани под формата на лежерен пътепис, който да забавлява, обогатява и кара хората да съпреживяват емоции. Според Калина именно в това се крие магията на блогърството, да подаряваш емоции, поднесени красиво и завладяващо. Може би именно поради тази причина, социалните мрежи са в своята стихия днес, опростени до вариант на филмова лента. Всеки сам подрежда и запълва своя албум, който иска да подари на света, своя поглед, лайфстайл и съкровени емоции – запечатани в снимка. И както споделя феноменалната Сюзан Зонтаг: „Да колекционираш снимки означава да събираш света… да снимаш значи да си присвоиш фотографирания предмет“.

f-gal

F_Gal

Затова и F_Gal харесва блогърството и фотографията. За нея е проява на подчертан интелект да съумееш да се адаптираш към новото, да го използваш целесъобразно и в твоя полза. Да боравиш така с образа си, че да караш хората да обичат живота, виждайки го през твоите очи. Това е магията – да откриеш своя социум и заедно с тези хора да обменяте и разгръщате нови идеи, полезни съвети за живот, вечен стил и красота. Силно вярва, че въпреки безспорната нужда от интелект, дрехата е висша форма на комуникация. Изкуство е да знаеш как да се облечеш, за да може твоите идеи и послания да бъдат разчетени и възприети правилно – в точната среда, на точното място, точната визия, споделя Калина.
„Харесва ми да правя дрехите „свои“- да добавям детайли, да променям дори нещо малко, спокойна, че това вече е моята дреха, с моя автограф.”

f-gal
“Някой и нещо, което ме вдъхновява – определено моите момичета. Действително майчинството ме промени изключително много. Придаде цвят и една особена привлекателност на живота, готова да го изживея отново с правилните хора, подбрала най-верния отбор, който ме прави силна и специална.”

f-gal

Обикновения ден в събитие

За нея блогингът е талант да превръщаш обикновения ден в събитие, такъв е и нейният съвет към читателите. Може да мислите че е тривиално, но от нас зависи, колко цвят ще подарим на днешния ден. Дали ще го превърнем само в поредната фотографска снимка или ще го увековечим в портрет. Всеки крие в себе си нещо, което го прави силен и самоуверен, открийте го и действайте.

f-gal

Коментари

comments