Българска илюстраторка в Мадрид. Как с талант и упоритост се стига навсякъде. Интервю със Здравка Будинова.

Здравка Будинова

В тази кратка статия ще ви запознаем със Здравка Будинова (или както може да сте я засичали online – Zdravolinna). Наскоро навършила 25, тя поздравява читателите на creativU с усмивки от слънчев Мадрид :)

Здравка Будинова

Защо Мадрид ли?

Защото освен с илюстрация Zdravolinna се занимава и с графичен дизайн и в момента следва магистратура по специалността в много мотивиращ и модерен университет за дизайн – IED Instituto Europeo di diseno Madrid.

Успоредно с обучението си работи като графичен дизайнер за AhornDesign и като илюстратор на детския fashion магазин Elisplay.
И не се спира дотук… фрийленства насам-натам, работи с колеги по интересни проекти, участва в конкурси и изложби. В последните два конкурса за плакат, в които участва, е селектирана за изложби, едната от които ще се проведе през ноември в София, а другата – през септември в Словакия. Плакатът й е любим стил в изкуството и е много амбицирана да се развива, доказва и да успява чрез него. Другото нещо, в което последните две години много се раздава, е илюстрацията. На последните изложби, в които участва, се изявява с илюстрации.

Здравка Будинова

„Младите артисти трябва да подхождат към предизвикателствата, които срещат, с упоритост, смелост, НЕ! на отказа и НЕ! на предаването. Никой не обича да губи, но животът е пълен както с победи, така и със загуби!
Половината от този четвърт век, който съм изживяла досега, бе отдаден на спорта, от който именно съм научила, че трябва да си борбен, за да успееш!
Друго много важно нещо са подкрепата на родителите ни, на приятелите и любимите ни хора. Всички те са нещо незаменимо в живота! Трябва да обичаш и да показваш обичта си!“

Здравка Будинова

Това, което я вдъхновява, са пътуванията по света, с които не спира. Те я мотивират, изграждат я като човек и артист, помагат й да опознае не само нови места, но и изкуството, и самата себе си. Накрая винаги си тръгва със сълзи на очите и няколко истински приятели.

Здравка Будинова

„Нещо, което не спирам да правя, е да сбъдвам мечтите и целите си – една по една, ден след ден. Мечтая за нещо и го правя! Няма граници, няма оправдания, няма невъзможни неща! Всичко зависи от нас – ако сме позитивни, амбициозни, усмихнати, смели (животът обича смелите!) и не си позволяваме да се предаваме, винаги ще постигаме успех!“

„Не спирайте да се усмихвате и да мечтаете, защото колкото по-големи са мечтите на един човек, толкова по-голям е той! Бъдете добри и помагайте на колегите си, на приятелите си и на всички останали хора! Не бъдете егоисти – когато споделиш изкуството си, правиш щастлив тези, които го следят, а защо не и колекционират?! :) „

Последвайте Здравка Будинова:

facebook.com/zdravolinna

zdravkaboudinova.tumblr.com

instagram.com/zdravolinna

dayafterdayyy.blogspot.com

behance.net/zdravolinna

Здравка Будинова

Коментари

comments