Катина Недева като изгряващ комикс артист.

Катина Недева като изгряващ комикс артист.
Днес сме ви подготвили едно кратко, но изключително богато и полезно интервю. Ще имате възможността да надникнете зад кулисите на процесa на работа на българските комикс артисти.
Името й е Катина Недева, родом от Свиленград. Едва на 21, тя успява да създаде свой комикс. Страхотно, нали? Имайки предвид, че България не се слави с многобройните си комикс артисти, начинанието, което Катина е поела, е точно такава новина, каквато creativU търси – смела, иновативна, креативна и различна.
Катина Недева
Занимавам се с много неща. Разбира се, започвам от рисуването: рисувам от малка – дори не си спомням откога. С рисуването се занимавам професионално. Обичам да рисувам фантастични неща, детайли – ето защо съм избрала илюстрацията за специалност. Правя комикс, който е в процес на работа. Занимавам се много усилено със спорт. И не толкова често, но с много желание се занимавам с музика.
Катина Недева
Завърших специалност „Графика“ в Художествената гимназия в Пловдив, където прекарах едни от най- хубавите си години. Сега уча в НХА в София, специалност „Книга и печатна графика“. Работя за Грозен ентъртейнмънт, където правя свой авторски комикс. И ето ме тук.
Катина НедеваКатина Недева
Винаги давай всичко от себе си. Бъди най-добрата версия на самия себе си.
Катина Недева

Коментари

comments