Когато трябва да ги оставиш (за малко)

pet hotel sofia ring mall

Знаете ли, има хора които не харесват животни. Не обичат контакта с тях. Куче, котка, няма значение какво е, просто не е за тях. Ако сте от тези хора, спрете да четете тази статия, просто не е за вас. Този материал е за хората, които възприемат любимецът си като още един член на семейството. Тези хора биха възприели този материал.

Дай Боже всеки му възможността да попътува както за уикенда, така и за няколко седмици, но тази възможност е нож с две остриета за тези, които имат домашен любимец.

Има няколко варианта.

А) Да ги вземеш със себе си, което означава още разходи и грижи по време на почивката, за референция гледайте стария български филм „С деца на море”, доста добре описва ситуацията –  обичаш ги, но имаш нужда от време за себе си.

Б) Оставяш ги на приятел/роднина + кратък 15-минутен инструктаж как да постъпи, номера на ветеринаря, огромен запас храна, ако горкият човек се навие на поеме отговорността (особено трудно, ако той самият няма любимец и не е свикнал на чести разходки и чистене). Но ние сме оптимисти и вярваме в чудеса.

В) Не можеш да го вземеш, няма на кого да го оставиш, остава опцията хотел за любимци.  Представете си, че сте родител, отгледали сте детето си, то е част от вас и вашето ежедневие, налага се да го оставите за ден-два или повече,а бабата не е опция, което означава, че ще ви е нужна бавачка. Но как реагирате щом видите, че „бавачката” се държи с детето ви като с предмет, а „забавачницата” прилича на затвор. Бихте ли оставили детето си? Надявам се, че успях да направя връзка.

pet hotel sofia ring mall

Добрата новина.

Има места, които са посветени на това твоят любимец  да се чувства по-приятно и уютно дори от вкъщи. Естествено тези места са в чужбина или поне бе така допреди няколко дни. На 15 април отвори врати PET HOTEL ( в SOFIA RING MALL ) и според това, което обещаваше трябва да е най-приветливия, луксозен и оборудван хотел за домашни любимци в страната. Затова проверих на място. И да, мястото реално отговаря на обещаното. Трябва да спомена, че освен малките „апартаменти”, котетата и кучетата имат на разположение басейн, „детски кът”, ветеринарен кабинет,  център за рехабилитация, спа и отделени на разумно разстояние „кучешки” и „котешки квартал”. Ако имахте възможността да поверите детето си на професионалисти, не бихте ли го направили?

pet hotel sofia ring mall
Апартамент в „Кучешкият квартал“
pet hotel sofia ring mall
„Хотелската част“

В деня на откриването.

След кратка реч, организаторите демонстрираха с помощта на четириногите гости опциите, които хотела предлага.

Когато ти се налага да ги оставиш.

Тогава най-добре да си оставиш в сигурни ръце.

pet hotel sofia ring mall
Някои от първите посетители на хотела

pet hotel sofia ring mall pet hotel sofia ring mall

 

Коментари

comments