Лина Никол за живота на българските изпълнители.

Мина доста време от последната ни статия за български певец, но fear not – дойде утрото, в което представяме една изключително талантлива българска изпълнителка.

httpv://www.youtube.com/watch?v=QbHoklhOLmE
Официален сингъл от миниалбума „Your Love” – „What You Won’t Do For Love”

Веселина Николова, родом от Хасково, също позната като Лина Никол, се е посветила на музиката – както на пеенето, така и на писането на самата музика. Занимава се професионално с фирма, която представя съвременни български и чуждестранни художници, и развива различни арт проекти, свързани с изкуството във всичките му форми. В това отношение може да каже, че е голяма късметлийка, защото успява да съчетава професията си в сферата на бизнеса с артистичната работа – нещо, към което винаги се е стремяла.

Има само един начин – работа, пак работа и много работа. Моята работа е буквално от сутрин до вечер. Работните ангажименти са предимно през деня и понякога вечер, когато правим откривания на изложби, а през останалото време се потапям в света на музиката.
Нужни са компромиси и да цениш времето си. Но аз съм свикнала и винаги съм предпочитала да имам безумен график, сто хиляди ангажименти и динамично ежедневие. Работата и музиката определено ми носят голямо удовлетворение и най-много ме радва това, че всеки ден е различен и интересен.

httpv://www.youtube.com/watch?v=uh6y_16ls3o
Lina Nikol -“Gone” от миниалбума “Your Love”

Започнах да свиря на пиано на 4-годишна възраст и тъй като майка ми и баща ми често пътуваха, моята преподавателка ми даваше домашни – когато отсъствах, си имах репертоар, който трябваше да уча. В следобедните часове, докато родителите ми репетираха или си почиваха, аз събирах богатите норвежци и им свирех класически произведения. Не можете да си представите колко ми се радваха и какви бакшиши изкарвах. Репетирах си произведенията и в същото време изкарвах пари. Майка ми и баща ми се видяха в чудо.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Gu-44_2XDfs
Акустична сесия – Lina Nikol & Riverman – “Crazy” (Cory Henry Version)

Когато я попитахме къде търси вдъхновението си, Лина Никол заяви, че всеки ден намира по нещо, което да я вдъхнови – статия за човек, който се е реализирал в дадена сфера, концерт, интересно интервю, разговор с приятел, среща с бизнес партньор… е, в топ листата определено е концерт или нов албум на любим артист, който прослушва за първи път.
Повече за Лина Никол, за предстоящи новини, концерти и музика можете да следите на Lina-Nikol , също така може да гледате и слушате изпълненията й тук .

Лина Никол Лина Никол

 

Коментари

comments