Любомир Григоров – Дизайнер, Илюстратор, Нинджа!

Любомир ГригоровЛюбомир Григоров, или както обича да го наричат – Гри, е едно удивително арт същество, с което се запознах преди 12 години в коридорите на Пловдивския университет.

Имахме някакъв изпит, на който трябваше да изрецитираме стихотворение на английски език. Той не беше подготвен, затова реши да изпее нещо. Ей така, небрежно – Бохемската рапсодия на Queen. Цялата. Изигравайки и претворявайки всички възможни детайли от пеенето на Фреди Меркюри. Талант голям. Обаче се оказа, че човекът не е певец. Не стана и филолог. Стана художник. Или по-скоро Остана художник, какъвто е бил винаги.

Като дете

„Всичко започна от ранна детска възраст. Имам бегли спомени за рисунки, които съм правил на 3-4 годишна възраст. Между 6 и 8 бях в С.С.С.Р. и след като се върнахме в България тук излъчваха анимациите за костенурките нинджа. След като ги изгледах осъзнах, че като порасна искам да се занимавам с рисуване и анимация. Следващите 5-6 години рисувах само и единствено костенурки нинджа. В училище по тетрадките вместо да си записвах уроците, си рисувах по страниците. Изхабявах по 1-2 химикала дневно.”Любомир Григоров
Труд, желание и жертви

„Дотук съм стигнал с много труд и желание, и доста жертви спрямо социалния ми живот. През тийн годините вместо да излизам по барове и да ходя по купони, аз седях вкъщи и рисувах или четях книги.”

Един поглед или една усмивка също понякога са достатъчни да те надъхат да седнеш да твориш.

„Вдъхновяват ме творби на колеги, всякакви комикси, илюстрации, графити по улиците (обожавам да разглеждам стрийт арт), но вдъхновението може да дойде и само от един приятен, интелигентен разговор с добър събеседник. Един поглед или една усмивка също понякога са достатъчни да те надъхат да седнеш да твориш.”

Любомир ГригоровСъвместни проекти

„Имал съм честта и късмета да работя по страхотни проекти заедно със световно-известни артисти, сред които са Ed Harris, Colin Farrell, Morgan Freeman, Antonio Banderas – с тях сме били колеги по филмови проекти, когато работех в киноцентъра в Бояна. Наскоро се запознах лично с Pablo Fontagnier a.k.a Hombre, страхотен графити артист от Германия, с който цял ден разговаряхме, рисувахме и обсъждахме проекти и идеи.”

Think for yourself, question authority!

 „Съветът ми към читателите е просто да не спират да дерзаят, да се занимават с това, с което искат да се занимават, без значение дали има пари в него или не, и без значение какво мислят другите за това. Животът се живее веднъж и това е личният път на всеки един от нас, затова не трябва да влизаме в коловози наложени от социалните догми. ”

Повече от работата на Гри можете да видите в неговите профили и галерии: BehanceDeviant, FacebookIMDBЛюбомир Григоров

Коментари

comments