Модните гафове на 2015.

Едно от основните правила в модата е чувството на удобство и комфорт, които трябва да ни носи тя. Дрехите могат да променят усещането ни за самите нас. Тайната на хубавата външност се крие в това да се научим да познаваме и харесваме себе си, като подчертаваме добрите си страни и прикриваме недотам приемливите. Притежанието на голям гардероб, пълен с дрехи, не е гаранция за това, че можем да се обличаме добре или че имаме талант да съчетаваме дрехите си. Важното е да осъзнаем, че облеклото е инструмент с поразителен ефект, и правилно да го използваме.

Поради тази причина в следващите редове ще ви споделя кои са Модните гафове на 2015 , видени през призмата на модерното момиче от f-gal.com.

Цветни подмишници

Една от най-абсурдните и шокиращи тенденции през годината беше предложението за цветни окосмени мишници. Този моден абсурд  се случва по идея на американската фризьорка Рокси Хънт, като неговата цел е „изразяването на себе си“. Хънт споделя, че налагащата се тенденция е акт на директен феминизъм. В своя блог тя коментира, че жената не бива да живее във вековно определена рамка, трябва да разчупи стереотипите и да изрази себе си, дори и по необичаен начин… Странна хрумка, набираща все повече последователи, която оставям без коментар. Просто защото е модна катастрофа.Модните гафове на 2015

Дали ретрото е модерно?

Ретро вълната беше на почит през 2015 г. (както и през годините преди нея). Важно е, когато избираме да заложим на винтидж образ, да добавим актуален елемент от съвременното ни ежедневие – часовник, бижу, дори кецове. Така аутфитът ще изглежда завършен и умишлено подбран, като акцентът в него се бъде ретро излъчването.

Друг мой вечен фаворит остава Райето. За този класически и романтичен тренд е от изключително значение правилната комбинация на вертикалните и хоризонтални ивици. Винаги помнете, че райето насочва допълнително внимание към онези части от тялото, в които е съсредоточено. Затова съчетавайте и подбирайте своите тоалети според височината и фигурата си.Модните гафове на 2015

Грешен избор

Една от най-разпространените грешки е да сложим дреха, която не пасва на фигурата ни или пък не е съобразена със съответния сезон. Да, прекрасно е да се интересуваме и да следваме модните тенденции, но невинаги всичко може да изглежда толкова красиво, когато бъде облечено от нас самите.

С изпращането на лятото няма как да не обърна внимание на един от must have things за сезона – късите панталони. Вариациите са толкова много – casual denim, дантела, бохо модели с висока талия. Последните се явяват фаворит за повечето млади момичета, които често пъти прибягват до тях,  без да се замислят, че съчетанието на този тип дреха е изключително трудно. Невинаги изскачащото от къси панталони дупе е особено привлекателно и определено няма да ви гарантира, че ще бъдете F_Gal (fashion girl).

Ах, този пеплум

Друга водеща тенденция през годината бе силуетът „пеплум“. Изборът на рокля или блуза с това съчетание е наистина стилен и красив, но само в случаите, когато е направен от дами с подходяща фигура. Момичетата, избрали тази линия, трябва да притежават тънка талия – основен и задължителен елемент за подобни модели.

Модните гафове на 2015

„Модна  манджа”

Друга грешка, която модните любители често правят, е комбинацията на твърде много тенденции в един аутфит. Акцентът в облеклото е изключително важен и предпочитан елемент, с който да разкриете себе си и да покажете своя моден усет. Но той трябва да бъде премерен и добре преценен. Шапка, бижута, oversize чанта итн. – вие сте на ход.

Хелоуийн през цялата година

Драматичната визия в стил „Здрач“ е устойчив актуален тренд от няколко години насам. Избралите тази визия обаче  не би трябвало да изглеждат плашещо, разхождайки се из улиците на родния град.

Скоро наближава празникът Halloween, който е добър повод смело да се насладите на своя dark образ.Модните гафове на 2015

Маскиране вместо подчертаване

След като звездите започнаха да споделят своите тайни за идеално лице, целият свят заговори за „контуринг“. Важно е, преди да преценим, че и сами може да склуптурираме лицето си, подробно да се запознаем с начина на поставяне и правилната игра с цветовете. За да не се превръщаме в ходещи карикатури.

Обичам да ми е шареничко

Друга грешка, често срещана по родните улици, е прекомерната употреба на цветове, изкуствени мигли и силен вечерен грим. Красиво и препоръчително е да се грижим за лицето си, като скриваме или подчертаваме предимствата му. Важно е да съобразяваме мястото и повода, на който присъстваме, с грима, който поставяме. Ярките цветове на клепача, стигащи до веждите и съчетани с цвета на облеклото, отдавна вече са демоде. Винаги, когато се колебаете в избора на грим, не забравяйте, че less is more. Добре поставените очна линия и спирала в комбинация с подходящото червило са гаранция за успешна визия.

Нацупени повече, отколкото трябва

Друг нашумял проблем е манията по пухкавите и обемни устни. Това предопредели съществуването на пазара на странни и абсурдни продукти като „уголемяващи капачки за уста“ (Full lips). Този нов „хит“ уголемява устните с помощта на вакуум, като придобитата пухкавост на устните издържа до 3 часа, твърдят производителите. Не знам за вас, но на мен ми звучи страшничко… Изкуството да умеем да играем с четки и моливи върху лицето си, е много по-ценно. На пазара съществуват хиляди продукти, с които може да придадем красив и съблазнителен вид на устните си. Без да си причиняваме болка и да изглеждаме смешно.Модните гафове на 2015

Кога „много“ се превръща в „прекалено много“?

На последно място, важна роля за цялостния успешен look изиграват добре подбраните бижута. Те са основен ключ към изразяване на нашата индивидуалност, но трябва да бъдат съобразени с дрехите, с които се носят. Ако дрехата е акцентът във визията ни, бижутата трябва да бъдат дискретно допълнение.

Именно правилно подбраните бижута разкриват притежаването на истински моден талант.


Коментари

comments