Всичко започна с червеното червило на мама – Наталия Такова

Всичко започна с червеното червило на мамаЗа CreativU влогърите са дефицит. Интересни и креативни са, но са и супер трудни за намиране. Ние обаче успяхме!

Днес ще ви запознаем с един бюти влогър. Някои от вас може вече да я познават (дори лично), но ние ще я представим на всички. Нея, видеата й, мислите й, съветите й…

И така, без да отлагаме повече, представяме ви Наталия Такова-Мазгарева, журналист и бюти влогър.

Тя обича да пише – да разказва неразказаното, както и да се среща с нови и интересни личности. Човек винаги има какво да научи от хората около себе си и би било голяма грешка да не се възползва от чуждия опит и да не почерпи вдъхновение от техните истории.

httpv://www.youtube.com/watch?v=HAlglBn5-sc

Как започва всичко?

„С червеното червило на мама, което, да си призная честно – никак не подхождаше на 5-годишното ми лице. Истината е, че, както при всяко момиче, моите първи стъпки в грима също бяха съпроводени с много желание и усилия, но не постигнаха почти никакъв успех. Аз съм от „хартиеното поколение“ – в тийнейджърските ми години единствените наръчници за грим бяха списанията.”

По-късно Наталия открива необятния свят на сайтовете за видео споделяне и наред с всякакви други клипчета, започва да попада и на различни туториъли за грим, визия и мода, пълни с всякакви практични съвети за красота. И така започва всичко…

Голям процент от момичетата, които се снимат пред камера и които Наталия следи онлайн, са професионални гримьори, което й вдъхва определен респект, сигурност, вяра в това, което говорят и показват. Започва да следва различни правила, да прави експерименти в домашни условия и осъзнава, че едно момиче, което не е професионален гримьор, може преспокойно да усвои необходимите техники и знания вкъщи. С помощта на малко идеи и съвети, разбира се.

Това е и концепцията на целия проект – Наталия не e професионален гримьор и няма амбицията да става такъв. И щом тя може да се гримира сама и да постига различни визии пред огледалото у дома, значи всички дами го могат. Само трябват свежи идеи и лесни насоки. Именно това се стреми да дава тя – идеите и начините.

„Усмихвайте се в мислите и сърцата си, покажете го с лицата и делата си.”

Това, което Наталия най-много харесва във влогърстването, е възможността за изграждане на една чудесна общност.      Да се провери с автора – има изпусната дума.

Радва се, че с момичетата черпят опит една от друга, а мъжката част се включва, за да ги върне обратно на земята и да им подскаже, че не всяка тяхна щура идея е ок и естетически издържана. Но основното в крайна сметка са комуникацията, отдадеността, усмивките.

Преди да се захване с нов проект, Наталия си задава два въпроса: „Ще бъде ли полезно поне за един човек?“, „Ще усмихне ли поне един човек?“.

„Не е важно какъв си, важното е да си добър човек“.

httpv://www.youtube.com/watch?v=_EWWy2TPN6w

Красотата наистина е душевно състояние.

От думите на Наталия става ясно, че ако човек е красив в мислите си, той ще бъде красив и в делата си. Това ще даде отражение върху преценката на околните за него и те ще започнат да го виждат в една по-вълшебна светлина.

Имаш ли сърце да видиш красивото, никога няма да останеш без вдъхновение.

Всичко от заобикалящия я свят може да я вдъхнови, по всяко време. Но най-важни са хората, от които черпи вдъхновение – семейството, което е в сърцето й, приятелите й, които са в нейната душа, и всички момичета и момчета, с които си общува онлайн. Те са нейният стимул.

Наталия разкрива себе си пред читателите на CreativU

„Аз не съм нито популярна личност, нито душевен ексхибиционист.

Но ето няколко закачки: Усмивката ми е постоянна величина. Имам твърде развито чувство за справедливост. Ружът и червилото са само малка част от ежедневието ми. Обичам да пътувам, но най-много обичам дома и семейството си. Стремя се да имам уют около себе си и комфорт – в душата си. Не рамкирам хората, а се опитвам да ги разбера. Говоря много, но повече обичам да слушам. Думите, без които не мога, са: „Обичам“, „Благодаря“, „Прости“.”

Всичко започна с червеното червило на мама

Коментари

comments