Научих се да снимам сам

Научих се да снимам сам.

Статия за Божидар Мутафчиев, като фотограф. За снимките, фотосесиите, обработката и процеса на самоизграждане.

Научих се да снимам сам

Божидар Мутафчиев, накратко Били – 22 годишно момче, родом от гр.Кнежа, занимаващо се с фотография. Но това е историята във възможно най-кратката й версия, а така пропускаме най-интересното.

Да, Били снима. Експериментира с осветление, декор, модели, техники…сам. Той е нагледен пример как човек превъзмогва удобното оправдаване ( аз не мога, не знам как, някой трябва да ми покаже). Той търси, намира. Който иска да знае. Научава. От няколко години Божидар преминава през различни апарати и похвати на снимане. Покрай фотографията той успява да заснеме и множество видеа за своя канал във Vbox7, където бързо набира популярност.

„Само думите никога не са достатъчни!”

Научих се да снимам сам Научих се да снимам сам

„Никога няма да забравя първият път, колко много се притеснявах, когато трябваше да снимам голо тяло на един workshop. Бяхме в студио, като участвахме около 20 души. Докато всички снимаха модела, аз извадих своята средно форматна камера Киев 6С и тогава всички започхана да ме заговарят и да се снимат с апарата. Моделът остана без внимание върху себе си и спря да позира.

Научих се да снимам сам Научих се да снимам сам

„Често се вдъхновявам от работата на известни фотографи, които следя, като Lara Jade, Mathew Jordan Smith, Karl Lagerfeld“

В момента Били се стреми да популяризира като фотограф ( дано тази статия помогне, все пак това е целта на creative ) като снима събития и фотосесии. Ако желаете да разгледате пълното му портфолио може да посетите страницата му .

Статията ви допадна? Харесахте работата на Били и искате да разгледате пълното му портфолио? Последвайте го в  facebook  и  instagram .

 

Коментари

comments