На Коледа чудесата край нямат

На Коледа чудесата край няматНякои хора очакват с нетърпение да дойде Коледа, за да им се случат чудеса. Аз, обратно – чакам с нетърпение да дойде Коледа и да отмине, за да престанат да ми се случват чудеса…

Защото аз се скъсах от чудеса! Вече не смея да си отворя електронната поща. Първо получих мейл от една Британска компания за производство на психотропни лекарства, която ме поздравяваше, че печеля един милиард паунда. Искаха само да напиша в отговор фамилията, пола и държавата си. Егати?! Нали не ми искаха банковата сметка – значи не се опитваха нещо да ме избудалкат. Дали пък вярно не бях станал милиардер?! Жена ми бързо ме отрезви: „Не им вЕрвай, шарлатани са!“ Щом жена ми казваше – тя ги разбира тези неща. Нея с една стотинка не могат да я минат в кварталния магазин, та с един милиард паунда! Така си останах без един милиард паунда.

След това обаче получих мейл от някаква Руска компания за производство на гранатомети, която искаше да ми метне една наградка за нек’ви си един милион рубли! Егати?! Но жена ми пак беше непреклонна – „Не им вЕрвай, шарлатани са!“ Та си останах и без един милион рубли.

След това получих мейл с арабски йероглифи, от които ясна ставаше само сумата – сто хиляди долара. Колкото и да не разбирах арабски, то си беше ясно, че печеля сто хиляди долара – я от нефт, я от камили. Ама жена ми отказа и тази сума. Играчка ù беше – тя един милиард отказа, та сто хиляди ли няма да откаже! Аре, бегайте, бе – сто хиляди! Не ги беше срам да ми подхвърлят тези жълти стотинки! Жена ми хем не им вЕрваше, хем и вече цифра с по-малко от шест нули въобще не коментираше.

А иначе ми се обадиха и от Виваком, че имали за мен коледна оферта и апарат без оскъпяване. Мина ми от едното ухо през другото. Аз за един милиард не бях, та за някакво телефонно апаратче… Шарлатани!

Накрая обаче… Шефът каза, че няма да има 13-та заплата. Нямаше да ми даде една стотинка за Коледа. И аз… приех. Един милиард, един милион, сто хиляди и един телефон отказах, а нито една стотинка приех. Егати!

Не се случват чудеса на Коледа, а!? Направо се скъсват да се случват. Само трябва човек да вярва в тях… Защото те са толкова до болка реални!

Коментари

comments