Операция „Плюшено мече”

Операция „Плюшено мече”
До Коледа остават по-малко от два месеца и картинките, статусите, рекламите и промоциите по този повод бавно заливат всичко около нас. Но ние няма да говорим за това как тръпнем в очакване на този момент от годината, когато се случват чудеса. Ще говорим за едно момиче с мисия и за една мисия с хиляди последователи.

Тя е Михаела Стойкова – учител по английски език (по професия) и творец (във всяко друго отношение). Виждали сме я да танцува в някое и друго представление, чували сме я да ни пее на някое и друго събитие, усещали сме я да ни вдъхновява многократно.

Поредната инициатива на бургазлийката е не по-малко творческа от всичко изброено – тя решава да създаде магия и да я разпръсне из цяла България. Представяме ви инициативата „Плюшено мече”. За осма поредна година Михаела организира сбъдването на стотици детски мечти. Под наслов „Плюшено мече” тя задейства доброволческа кампания, в която граждани изпращат коледни подаръци на деца, лишени от родителски грижи. Началото е спонтанно – младата госпожица се прибира за празниците от Лондон, където учи по това време, и решава да подари запазените от детството си играчки на дом „Ал. Г. Коджакафалията“ . С годините в начинанието се включват все повече приятели и познати на Михаела, а след време – и други добронамерени хора от цялата страна.

Операция „Плюшено мече”

От три години насам организацятиа на „Плюшено мече” се осъществява във Facebook и всеки може да стане част от нея . Накратко, екипът получава от съответните домове списъци, в които  самите деца споделят какво искат от Дядо Коледа. Желанията им се публикуват на страницата на събитието и доброволците избират един или повече малчугани, чиито мечти да сбъднат. Купуват описания подарък, опаковат го празнично и го изпращат към определен пункт с името и координатите на детето, за което е предназначен. Освен поименни подаръци, служителите на домовете споделят и необходимото им за работния процес и заниманията с децата.

Операция „Плюшено мече”

През 2014-та по този начин се даряват усмивки на над 600 българчета, а тази година амбициите на екипа са да обхванат всички домове на територията на страната. Задача, която изглежда съвсем изпълнима, имайки предвид, че участие в събитието са потвърдили повече от 6 000 души. Първите списъци вече са качени и се попълват с бързи темпове.

За повече подробности и при желание да участвате в тази красива инициатива, посетете официалната страница на „Плюшено мече” 

Коментари

comments