Ораторско майсторство или изкуството да ни изслушват.

Да пишеш е едно, да говориш друго. Няма delete, няма 30 минути размисъл за едното ключово изречение, което синтезира всичко и убеждава събеседника ти в обратното на неговото мнение. Всеки може да говори, но не всеки може да накара слушателите да го изслушат и още по-малко да до възприемат. Да говориш е трудно. Да говориш е изкуство.

Все повече хора имат нуждата (за да успеят в занаята си) да овладеят това изкуство, затова SOHO организира

Практически ориентиран семинар по ораторско майсторство с Димитър Симидчиев

ораторско майсторство - 04.04

Кога?

На 04.04.2016 в 19:00 – 21:00 ч., а мястото – SOHO, ул. Искър #4, София 1000.

В главните роли

mitko-cover

Димитър Симидчиев

Професионалният път на Димитър Симидчиев започва още от гимназията, където се занимава с риторика. Страстта му го отвежда в университета Фърман в САЩ, където учи двойна специалност – Психология и Риторика, като става член на почетните общества и в двете дисциплини. С връщането си в България започва да се занимава с тиймбилдинг обучения по интерактивен начин; умения по презентиране, където обучава една част от компаниите и НПОтата в България да представят увлекателно идеите си и предприемачество в сферата на обучения в неправителствения сектор. Зад гърба си има повече от 7 години опит в обученията в областта на публичнатa комуникация и мениджмънта на организационно поведение. В момента е HR специалист в Ubisoft и се занимава с подбор, трейнинги и вътрешни консултации на дизайнери на видео игри. Описва себе си като учител, който винаги открива възможности и предизвикателства в дисциплините, с които се захваща.

Защо?

В днешно време човек се сблъсква с презентации зад всеки ъгъл. PowerPoint и други сходни софтуери до толкова са се срастнали с идеята за презентация, че е много трудно човек, без екран зад себе си, да ангажира вниманието на публиката.

Семинарът по ораторско майсторство ще е структуриран, позитивен, в темпо, практически ориентиран, подходящ за начинаещи в говоренето пред хора. Целта му е завръщане към корените на изкуството на говорене пред публика и отделянето на човека от мултимедията. В рамките на два часа специалистът по ораторство Димитър Симидчиев ще разкрие практически техники за това как да сте самодостатъчни, когато застанете пред аудитория.

Коментари

comments