Предимствата на четенето вечер и защо е полезно за вас.

Сигурна съм, че доста от вас прекарват поне една част от времето си, мотаейки се из интернет – в превъртане на клипчета, в разглеждане на забавни картинки или в проверяване на всичко ново във Facebook.

  • Нека ви предложа една по-приятна алтернатива за прекарването на вечерите ви – с книга в ръка. 
  • Научно доказано е, че по време на сън мозъкът се пречиства от токсични вещества. Ако четете, преди да заспите, бихте могли да увеличите капацитета си за запомняне на различен вид информация. 
  • Установено е, че хората, които четат, имат по-добра памет и умствени способности, независимо на каква възраст са. Те също така са по-добри оратори, мислители и според много статии в интернет – по-добри хора като цяло. 
  • Четенето преди сън помага също и в борбата с безсънието. Доказано е, че ако четеш поне 6 минути, нивото ти на стрес пада с повече от 60%. Прекарването на известно време с книга в ръка действа по-добре от слушането на музика или пиенето на горещи напитки. 
  • Затова моето предложение е да вземете една книга в леглото с вас, да си светнете не толкова силната нощна лампа на шкафчето и да се отдадете на среднощно четене, докато не се изморите и не усетите как сънят ви навестява. Аз всяка вечер постъпвам точно така и силно го препоръчвам на всеки.

Приятни книжни сънища от мен!

The-Quiet-Reading-in-Bed

Коментари

comments