Речник на мъжките термини за жени

Речникът на мъжките термини за жени е кратък, но прост и екзистенциален.

Шопска салата

Колаборация от нарязани домати и краставици, предназначена за активно диалогично взаимодействие с подходяща алкохолна напитка по време на футболен мач по телевизията.

 

Мач от Шампионска лига по футбол

Философски глобално и риторично обяснение с елементи на извинение за 90-минутната метафизична липса на мъжа от вкъщи, въпреки очевидното му телесно и вербално присъствие пред телевизора в хола.

 

Бира

Екзистенциално насъщна за мъжа алкохолна субстанция, от чиято ниска температура на консумация през лятото зависи високият градус на мъжкото настроение.

 

Закъснение след работа

Ежедневно събитие, причинно – следствено обусловено от напълно случайно стечение на фаталистично – свръхестествени фактори, коварно възпрепятстващи своевременното завръщане на мъжа вкъщи.

 

Автомобил

Субект с първостепенно екзистенциално значение и смисъл, генериращ силни сантиментално – мелодраматични чувства на посвещение и готовност за саможертва у мъжа.

 

Ракия

Още по-екзистенциално насъщна за мъжа алкохолна субстанция, чието количество и качество при употреба директно рефлектират върху количеството и качеството на реализация на неговите вокални възможности. 

 

Телевизор

Неравностоен конкурент на жената в борбата й за разпределяне на грамажа мъжко внимание, оставащо след изключване на компютъра.

 

Манджите на мама

Фундаментален мащаб и критерий за качество в сравнително – съпоставителния вкусов анализ на мъжа спрямо кулинарните достижения на жената.

 

Левски и ЦСКА

Форми на сляпо религиозно убеждение, основаващо се върху вярата в невидими с просто око и недоказани, че съществуват сили.

 

Гараж

Сакрално място на почти безмълвно уединение на мъжа с неговата кола, прекъсвано само от епизодични изблици на нецензурна речева артикулация, касаеща майката на автомобилния производител.

Мъжко легло сутрин след ставане

Произведение на абстрактното изкуство с елементи на сюрреализъм, изразяващ трескавите творчески и други търсения на мъжа по време на сън…

Коментари

comments