Тайните от малката пекарна на Сабина Петракиева.

Тайните от малката пекарна на Сабина Петракиева.В пекарната …

Усмихната хубавица отваря фурната и от нея се подават изкушаващи кексчета с шоколадова глазура, кроасани и плодови тарталети. Хубавицата е Сабина Петракиева, а разликата й с истинските сладкари е в това, че тя няма да ви предложи да си хапнете от произведенията й, а по-скоро – да ги поносите като кокетни обици, колиета или гривни. 25-годишна, ветеринар по образование, тя предлага едни от най-апетитно изглеждащите ръчно изработени украшения, които могат да бъдат намерени из българските арт магазинчета.Тайните от малката пекарна на Сабина Петракиева.

Как започва всичко?

Увлечението на Сабина по бижутата датира още от ученическите й години, когато тя започва да експериментира с различни техники и материали  като мъниста и глина. След време съдбата я среща и с полимерната глина, а това се оказва една истинска и емоционална любов. Първоначално отношенията им не тръгват съвсем гладко. Сабина откровено признава: „Понякога, когато нещо не се получаваше, както исках, оставях цялата бъркотия върху бюрото и се връщах след няколко дни. Имало е и дни, в които работя от сутрин до вечер и накрая нищо не слагам в печката”. Но след време нещата потръгват и из ръцете на талантливата девойка започват да се нижат разнообразни лакомства.Тайните от малката пекарна на Сабина Петракиева.

„… тих, цветен и доста хаотичен”.

Интересно е да се отбележи, че самата тя е алергична към метали (включително злато) и поради тази причина рядко носи аксесоари. Времето за изработката на едно бижу не е фиксирано, а работният процес обикновено е „тих, цветен и доста хаотичен”.

„Сладко и солено“

За Сабина всяка поръчка е специална, но въпреки това: „Може би най-любимата ми поръчка беше за една сватба с тема „сладко и солено“. Изработих за булката украшение за косата с кроасан, кексче и макарон, а за младоженеца – бутониера във формата на люта чушка”.

Ако случайно срещне непознат с нейно произведение, Сабина закачливо го ласкае с „Много хубави обеци“ или „Интересна брошка“.Тайните от малката пекарна на Сабина Петракиева.

На въпроса „Коя героиня от филм или книга си представяш да носи бижутата ти?” недвусмислено отговаря: „Съмер от „500 days of Summer”. Сабина се прехласва и по други изкуства, като на първо място това са фотографията и операторското майсторство. Съвсем логично готварството също е сред предпочитаните занимания на госпожица Петракиева.

През топлите дни най-често може да я откриете в Борисовата градина – на разходка с кучето й или пък танцуваща посред нощ на някое суинг парти.  А ако тя самата трябва да се опише с рецепта за нещо сладко, това ще е круша със сметана и карамел.Тайните от малката пекарна на Сабина Петракиева.

Посетете малката пекарна на Сабина Петракиева

Ако сме пробудили естетическия ви глад, отправете се към Muse shop, София, към One white shop, Варна, или се свържете директно със Сабина (sepetrakieva).

Да ви е сладко.

Тайните от малката пекарна на Сабина Петракиева.

Коментари

comments