Съвети от графичен дизайнер. За трудностите пред които се изправя всеки дизайнер.

Съвети от графичен дизайнер.  За трудностите пред които се изправя всеки дизайнер.

Този път решихме да ви предостави конкретни съвети от графичен дизайнер за процеса на работа, вдъхновението, упоритостта, стотиците спънки, труда и как да представиш проекта си.

Името му е Христо Сахатчиев, родом от Бургас. На 22г., от няколко години стъпил на „дизайн-сцената“ , Христо бързо се сблъсква с трудностите, пред които се изправя всеки дизайнер.

„През годините винаги съм се интересувал от опаковки, списания, но не толкова какво пише в тях , а по какъв начин е подредена информацията, винаги съм гледал визуално и креативно на нещата. Като дете обичах да създавам различни неща, в училище винаги предпочитах изкуството и литературата пред природните науки. Един ден някъде към края на гимназията научих за графичния дизайн и че това е възможност за истинска кариера.“

Христо Сахатчиев

„Всеки ден преглеждам хиляди изображения, статии и страници в интернет, съзнателно или не, идеите, които ми допадат остават отпечатък в моята работа. Най-много вдъхновения идват от местата, които посещавам ежедневно ,от  приятелите, които наистина могат да помогнат с някоя (на пръв поглед безумна) идея. А що се отнася до хора, на които силно симпатизирам – бих споменал  Арън Драплин и Том Хюгомат.“

Христо Сахатчиев

Съвети към читателите:

  1.  Най-важното е да бъдеш уверен в себе си и в това, което правиш, но и да търпиш критика, защото именно от нея  се научава най-много.
  2.  По-голямата част от работата е умението да представиш своя проект.
  3.  Изследвай света. Вдъхновението се крие навсякъде.
  4.  Не се страхувай от това да захвърлиш идеята, върху която работиш, и да започнеш отначало.
  5.  Чети много , интересувай се от всичко около теб.

За Христо няма по-голяма мотивация от това да има възможността да види своя проект реализиран и успешен.

Можете да разгледате пълното портфолио на Христо в Behance  :)

Коментари

comments