„Творците на жълтите павета” представят есенен арт базар „Твоето бижу“

творци на жълтите паветаЩе започна статията с голямо „Благодаря” към организаторите на „Творците на жълтите павета” и по-специално Антония Балабанова за поканата да отразим това страхотно арт събитие.

„Твоето бижу“

На  15 ноември в малкото НДК, зала Матти, се състоя арт базарът „Твоето бижу”, част от инициативата на на „Творците на жълтите павета”.

В деня на събитието имах възможността да се разгледам множество ръчно изработени красоти да се лично да се запозная с творците, които стоят зад тях. Останах впечатлена от всичките ръчно направени  бижута от полускъпоценни камъни, кожа, глина и нестандартни материали, рисувани шалове и дрехи, детски играчки, чанти, картини и икони, декорация за дома, свещи, лечебна козметика и винаги здравословни вкусотийки.

творци на жълтите павета

„Творците на жълтите павета”

Коледният арт базар на „Творците на жълтите павета” се провежда в две последователни недели , така че дори да не сте успели да посетите първата част на базара, можете да го направите на 22 ноември.

Есенно-зимния сезон на арт феста  „ Творците на жълтите павета”, който тече от май – до октомври на мястото на Мавзолея. Провежда се два дни всеки месец.  Организаторът е  Антония Балабанова /Eventza bg/ .  Поредицата арт събития представят творците на България в сферата на занаятите, приложните изкуства, книгите  и др.

творци на жълтите павета

Това което отличи събитието бе почетният гост. Всеки базар ще бъде „украсен” от известна личност, която представя своя друг/скрит талант. За Коледа ще гостува  Камелия Воче – с нейните кулинарни книги и сладко производство.

След всеки фест част от средствата отиват за подпомагане на деца в неравностойно положение.

Ако събитието ви е заинтересувало, може да посетите втората част от арт базара на 22 ноември в малкото НДК, зала Матти.

творци на жълтите павета

Коментари

comments