„Алиса на Теодор Лозанов“ – пътешествие на един илюстратор в Страната на чудесата

Синя панделка, часовници, бързащ заек, чеширска котка – всичко пречупено през призмата на илюстраторът Теодор Лозанов.

TL SOHO EVENT COVER 13 april

На 13.04 SOHO представя изложбата „Алиса на Теодор Лозанов“ – пътешествие на един илюстратор в Страната на чудесата

Елате на разходка в чудния свят на Алиса, такава каквато я вижда Теодор Лозанов.

Хванете въображението си под ръка и нека заедно скочим смело в заешката дупка.

Изложбата включва серия от специално създадени и селектирани илюстрации, вдъхновени от култовия роман на Луис Карол. Илюстрациите показват нов по-различен поглед върху класическите персонажи видени през очите на човек, израснал с литературната класика и тълкуващ я днес от позицията на творец в съвременния свят. Авторът споделя, че е щастлив от възможността да представи тема, която го вълнува силно още от детството му.

„„Алиса в Страната на чудесата“ за мен винаги е била история, която едновременно предизвиква въображението и доставя удоволствие на сетивата.“

Визуалният елемент е съществена част от тази история и най-хубавото е, че всеки може да го развива по собствен начин. „Алиса на Теодор Лозанов“ е трактовката на младия автор за този магически свят, изпълнен с образи и случки, които по един или друг начин много се доближават до реалността.

alice cat small

Авторът

Теодор Лозанов първо учи мода, за което е щастлив, понеже точно там открива илюстрацията.

Приятно екцентричен, слуша музика шумно и често рисува до малките часове на сутринта чак докато пръстите го заболят, понеже така и не се е научил да държи молива правилно.

rabbit small

Изложбата „Алиса на Теодор Лозанов“, можете да разгледате в SOHO на ул. Искър №4, всеки делничен ден от 9 до 19ч, между 13 април и 31 май.

Коментари

comments