От игла до конец с Христина Димитрова

От много време искаме да ви запознаем с Христина Димитрова, но (поради натоварения й график) чак сега имаме тази възможност.

Накратко: Христина е 23-годишна студентка по Моден дизайн, която вече е реализирала своя първи самостоятелен проект. Той носи семплото име „Ателие #13” и кореспондира с рождената дата и любимо число на дизайнерката.

Нестандартните и елегантни комбинации в облеклото на Христина са оценени още в гимназията, когато тя получава приз „Модна икона” на традиционното изпращане на дванадесетокласниците.

Христина Димитрова

Към днешна дата „Ателие #13” представлява колекция от т.нар. миди поли – поли с дължина около средата на прасеца, характерни за 70-ти години. На въпроса защо се спира точно на тях, Христина отговаря: „Правя това, което ми харесва и което не е толкова масово. Миди дължината навлиза всеки сезон все по-гръмко и възторжено. Това е интересна за съчетание в А-силует дължина. Обичам ретро вълната, напомняща ни за непринудената и очарователна Бриджит Бардо”.

Христина Димитрова

Сама по себе си, госпожица Димитрова предпочита минималистичния и романтичен стил на обличане. Вдъхновение черпи от малки и потайни места, но и от популярни модни икони като Chiara Ferragni от „The blonde Salad”, Mirоslava Duma, Olivia Palermo, както и от списания за интериорен дизайн и български модни блогъри като Милена Витанова от Mimi’s fashion moments (с която има вече реализирана колаборация).

Христина Димитрова

Работният процес на Христина обикновено преминава в творческа тишина или на бързи обороти, в движение. Той отнема доста време, тъй като всеки детайл е старателно премислян. От особено значение за създателката на полите е те да са изработени от качествени материали – предпочитани са памука и тафтата, а откъм цветове преобладават жълтото, бялото и черното. Запазена марка е малка бродерия в „А13” в лявата част на полите.

Христина често прави поли и по поръчка на своите клиенти, с които съвместно измислят съчетанието от материи и десени. Има възможност за добавяне на тюл, който придава още по-игрив характер на дрехата. Цялостното настроение е като във филма „Едно лято във Венеция“.

В личен план, Христина е запален кулинар и намира това свое хоби за един от най-добрите начини за справяне с напрежението от ежедневието. Ако в събота вечер не е вкъщи с кулинарна книга в ръка, може да я откриете на популярни столични локации като Once upon a time Biblioteka, Gallery Synthesis, betahaus Sofia или градинката пред Народен театър, а за неделните сутрини предпочита домашния уют и компанията на любимия човек и любимата котка.

В момента Христина Димитрова е заета с подготовката на дипломната си колекция, но наличните прекрасните миди поли можете да откриете в интернет: Atelier #13

 .

Коментари

comments