Следвайте своето най-силно вълнение. Интервю с Христо Христофоров.

Христо ХристофоровНе много често в българските творчески среди успяваме да открием млади поети. Те сякаш са на изчезване.

Но все пак понякога нашите усилия се увенчават с успех! Поетът, който съвсем наскоро се съгласи да даде интервю пред creativU, е Христо Христофоров. Неговото име далеч не е най-интересното, което той ще сподели с нас. Днес говорим за неговите идеи, вярвания и творчество.

На първо време можеш да промениш нещо в живота си само ако поемеш пълната отговорност за него. Това значи, че никой извън теб не е виновен за твоите собствени решения. За да се случи каквото и да е с теб, ти трябва да си дал позволение то да се случи.

Следвайте своето най-силно вълнение!

За да избереш какъв път да поемеш, е казано: „Следвай своето най-силно вълнение!“. Каквото и да правиш. Дори да трябва да избираш между това да се разходиш или да гледаш филм, избери по-вълнуващото! За всеки човек отговорът е индивидуален.

Не се страхувай от нищо!

Страхът, гневът, ревността, самосъжалението са неща, които само блокират пътя ти. Каква полза има да се гневиш на някого? Това ще реши ли проблема (аз лично вярвам в силата на Прошката)? Да се страхуваш, ще те избута ли там, където искаш да си?

„Интересува ме принципът, а не името. Интересува ме новата мисъл, която се изпробва на практика, а не монотонното ежедневие и неговата друга крайност – чистото философстване. Трябва изпробване на идеите.

Интересува ме осъзнаването на идеята, че Вселената ни дава това, за което мислим. Което е добра причина вътрешно да сме честни оптимисти и да вярваме в доброто. Това представлява Законът на привличането. По тази причина работят и законите на Мърфи – „Ако вярваш в нещо, то става вярно за теб.“ Разберете в какво вярвате и защо.

Интересува ме представата, че ние – хората, сме като букви. За да образуваме изречение и да бъдем разчетени, трябва да сме близо едни до други.”

„Разделяй и владей!“

Опровергавайте стереотипите, предразсъдъците. Между народите има особености и различия, но хората се страхуват едни от други, защото не се познават. По същество всички ние търсим и искаме доброто. Причините за разделението между хората се крият в принципа „Разделяй и владей!“. Принцип, който включва страх и арогантност.

Дали ще е религия, етнос, държава, партия, футболен отбор – всеки един от тези етикети, които човек сам си поставя, го „отрязва“ от всички останали хора по света.

Не си лепете етикети, хора. Бъдете всякакви и най-вече – себе си.

Откъс от стихотворение на Христо Христофоров:

…И лесно си стават нещата
веднъж, щом човек усвои
да вижда в човека душата,
а другото той да прости.

И колкото по-осъзнато
в живота минаваме ний
далеч по-добре, с благодарност
ще можем напред да творим.

Защото меним своя избор
във всеки последващ момент.
Избираме свойта реалност
измежду милион и една,

Които отдавна ги има,
които са вече при нас.
И те паралелно се движат.
Ний плуваме измежду тях.

И твоята собствена радост
е целият нужен сигнал
да знаеш, че веч си на прав път
в зависимост колко е тя.

Затуй ти послушай душата –
тя леко и тихо шепти
каквото на теб ти допада –
какво за Света да твориш.

А ако желаете да прегледате други стихотворения на Христофор Христофоров, можете да посетите неговата Facebook страница

Коментари

comments