Малко време – много задачи ? 6 трика за лесно организиране на времето.

Новият ден е пълен с предстоене, а на повърхността на чашата ти със силно кафе се отразяват горещи слухове, че времето за пореден път няма да ти стигне, за да приключиш с всичко. И докато закъсняваш за работа и срядата ти се струва като понеделник, слуховете ще се окажат верни. Ако се разпознаваш като главен герой на този филм, значи времето те притежава и трябва да предприемеш мерки.
За целта ти даваме няколко подсказки за по-лесно организиране на времето си:

Без кафе, накъде?

Неслучайно хората са казали, че утрото е по-мъдро от вечерта. На сутринта, докато се наслаждаваш на ароматното си кафе и все още не си обременен от злободневните мисли, си нахвърляй списък със задачи, които трябва да бъдат изпълнени в рамките на деня.

организиране

Кое е по-по-най?

Прецени кои задачи са по-важни и свърши първо тях. Ако е възможно, не се нагърбвай с допълнителни такива и се стреми да следваш плана си. Не е задължително да се стараеш да ги изпълниш стриктно. Това само натоварва психиката и дава по-скоро негативни резултати.

организиране

Колкото и банален, толкова и нужен. График.

Графиците помагат за своевременното изпълнение на задачите. Всяка задача трябва да бъде изпълнена в определен срок и това предотвратява загубата на излишно време.

Нужната доза айляк.

Не се затрупвай с прекалено много задачи, които не можеш да изпълниш в срок, а се фокусирай върху най-важните от тях. Така резултатите ще бъдат по-ефективни.

организиране

Кои са прикритите вредители?

Проверяването на пощата по няколко пъти на ден и постоянното стоене в социалните мрежи само разсейва. Ако елиминираш тези времеядни изкушения, няма да изгубиш нищо, само ще спечелиш времето си. Затова изключи бързите връзки към всякакви „вредители” от този ранг и се съсредоточи върху задълженията си.

За всичко си има трик.

В днешно време имаме свободата да избираме сред множество от инструменти и приложения, които да ни помогнат да управляваме по-добре задачите си. Можеш да използваш календар, който ще ти помогне да не изоставаш с графика. Има различни разновидности на органайзери, чрез които можеш да създаваш списъци със задачи, да планираш дейности, да управляваш проекти и документи, за организиране на кореспонденцията си и други.
Това са само някои основни насоки, които ще ти помогнат да разпределяш по-добре времето си. И за да си пиеш спокойно кафето сутрин, срядата да е на себе си, а ти да си винаги навреме, не оставяй на времето да те притежава, а просто го организирай.

организиране

 

Мария Тодорова

creativАвтор

Коментари

comments