7 Книги, които си заслужава да прочетете тази есен.

Книжна есен

Вече е месец септември и всички, които обичат есента (като мен), нямат търпение горещите дни да приключат и най-сетне да се захлади. Но каквото и да е времето навън, то винаги е подходящо за четене!

Затова ще ви представя малко книжни предложения за предстоящата есен, които според мен добре хармонизират с топлите напитки, съпровождащи този сезон.

 

Стивън  Джоунс – „Страхосказания“

книгиИздателство „Арт Лайн“

Книга за хората, които обичат приказките. Дори и тези от тях, оцветени с малко по-тъмни нюанси.

 

Историите тук са вдъхновени от приказките на Братя Грим – „Пепеляшка“, „Рапунцел“, „Хензел и Гретел“ и много други, които в случая преразказани от съвременни писатели, запазващи техните страшни нотки. Някои от тези писатели са Нийл Геймън, Гарт Никс, Рамзи Кембъл, Джоан Харис, Маркус Хайц, Йон Айвиде Линдквист, Анджела Слатър, Майкъл Маршал Смит и много други. Илюстрациите са направени от художника Алан Лий.

 

„Обичам да рисувам“

Издателство „Софтпрес“книги

След прекрасните книжки за оцветяване, които издателството пусна на пазара, това, което се подготвя в момента, са книжки самоучители за рисуване. В тях ще има описано стъпка по стъпка как да нарисувате прекрасни картини на животни и хора.

Виждала съм други подобни издания и мога да кажа, че много ми допада начинът, по който те са направени – удобни както за начинаещи, така и за по-напреднали творци.

Джордж Р. Р. Мартин – „Приказни песни“, антология

Издателство „Бард“

книгиКато голяма почитателка на творчеството на Джордж Мартин, нямаше как да пропусна да спомена това предстоящо издание. Антологията ще представи различни разкази, повести и произведения на писателя, едни – по-ранни, а други – по-късни.

В анотацията на книгата в интернет може да намерите следния текст, който реших, че е много подходящ да бъде споделен и тук: „Тя проследява пътя, който Мартин изминава от начинаещ автор на комикси до върховете в класациите на бестселърите. И показва, че независимо дали пише за върколаци и магьосници, за супергерои или космически приключения, Мартин демонстрира еднакво богат и многообразен талант.”

 

Робърт Зелазни – „Джак от сенките“

Издателство „Бард“

От известно време съм си наумила да прочета някоя от книгите на Робърт Зелазни. Може би тази би била едно доста добро начало.книги

Ето и малко информация за сюжета: „Един свят, който вече не се върти. Науката управлява дневната му част, а магията – нощната. Джак е крадец, рожба на тъмната страна, Господар на Сенките. Преследван от многобройните си врагове, той мечтае да им отмъсти, да отнеме властта им, а след това да въдвори мир. Силата му нараства все повече. Но за да успее, трябва да открие Изгубения Ключ. Той се впуска в търсене – от мръсотията и тъмнината, през владенията на могъщите повелители на нощната страна и планините по ръба на Здрача, до градовете под слънцето. След това планетата вече никога няма да е същата…”

 

С.С. ван Дайн – „Аферата „Грийн“

книгиИздателство „Милениум“

Ето едно хубаво предстоящо класическо криминале. И разбира се – малко от сюжета: „В богаташко имение е убита една от дъщерите и е простреляна друга. Полицаите прибързано приключват случая като „трагичен инцидент при обир”, но братът на жертвите наема частния детектив Фило Ванс, защото се бои от нови покушения. Докато подозренията се местят от готвача към камериерката, семейния лекар или загадъчния иконом, падат още няколко трупа. Ванс трябва да действа бързо и решително, за да предотврати следващия ход на убиеца.”

 

Дмитрий Глуховски – „Бъдеще“

Издателство „Сиела“

От известно време новината за тази предстояща книга се върти в интернет и няма как да не си кажеш: „Я чакай малко – да проверя за какво иде реч!“.

Аз проверих и останах наистина очарована от интересната история.книги

Ето и малко информация за сюжета: „Добре дошли в бъдещето. Безсмъртието е реалност, а само в Европа живеят 120 милиарда души. Целият континент е покрит с огромни кули, извисяващи се на километър-два над повърхността, солидни и вечни. Законът е безмилостен – ако двама души искат дете, то единият от тях трябва доброволно да се откаже от безсмъртието си. Това буди очаквана съпротива – мнозина се опитват да измамят системата и да отгледат децата си скришом. Но в бъдещето тайни няма – всички те попадат на мушката на военизираните Безсмъртни:скрити зад маски щурмоваци, които силом инжектират серума, причиняващ ускорена старост и смърт. Ян е Безсмъртен. Убеден е, че той и другарите му са последната преграда пред хаоса, който безотговорните хора, отдаващи се на животинските си инстинкти, внасят в подредения и суров, но справедлив свят. Отгледан е в интернат, преживял е ада в него. Сега има за задача да залови опасен терорист. Ако успее, ще се доближи до върховете на кулите, където живеят богатите и щастливите… но го очаква огромна изненада. От Безсмъртен Ян ще трябва да стане отново човек.

 

Дж. К. Роулинг – „Хари Потър и Философския камък“ (илюстровано издание)

Издателство „Егмонт България“

книгиИ последно, но не и по-важност, е прекрасното предстоящо илюстровано издание на първата книга за Хари Потър. Голяма част от почитатели на поредицата, измежду които съм и аз, от доста време чакат нейното преиздаване. Илюстрациите, с които книгата е обогатена, те карат веднага да се потопиш в любимия магически свят на Хогуортс и още веднъж да изживееш невероятната история на младия магьосник, чието име всички знаят.

 

 

Има доста предстоящи книги, които биха били интересни за вас, но днес, за съжаление, аз няма как да ги представя всичките.

Ето защо всеки от вас може просто да отвори google или facebook и да намери страницата на любимо свое издателство и да види всичко интересно и предстоящо.

И не забравяйте, не само листата на дърветата падат през есента – пада и голямо четене!

 

 

Коментари

comments