Art Semester отново събира модерни творци

Art

И тази година нестандартното обучение по финанси за хора на изкуството на финансова група “Карол” – ART SEMESTER,  събира модерно мислещи творци.

За трета поредна година “Карол” организира ART SEMESTER с цел запознаване на хора на изкуството и креативни умове с процесите на инвестирането в собственото изкуство. Или, иначе казано, ART SEMESTER e обучение по финанси, разработено за хора на изкуството.

Образователно-творческият проект е предназначен за съвременни автори, които сами задвижват нещата, а не чакат те да се случат от само себе си. За хора, които искат да бъдат част от една нова култура и да бъдат посланици на тази нова култура чрез своето изкуство.

DSC00243

Безценно

Обучението е безплатно, включва две седмици присъствени занимания и една творческа седмица, в която участниците пресъздават новите финансови знания с изразните средства на своето изкуство.

Предстои да видите

В миналата ни статия по темата – „ИЗКУСТВОТО НА АРТ МЕНИДЖМЪНТА, РАЗКРИТО ОТ ART SEMESTER, ви разказахме за финалната изложба на курсистите, но този път от много по-рано ще ви разкрием детайли за това, което предстои през ART SEMESTER 2016.

За креативните умове

Учебният процес е изграден спрямо интересите на творците. Той ще включва теми, които допълват управлението на личните финанси. Връзката между парите и изкуството ще бъде продължавана с брейнсторминги и дискусии в артшопите, които ще се провеждат след всяка лекция.

Творците, участващи в тазгодишния семестър, ще имат възможността да получат отговори на въпроси като:

Kак изкуството работи за парите и как парите работят за изкуството?

По какъв начин творецът изгражда маркетинг процеси и личен

брандинг?

Какъв тип комуникация да използваме при продажбата на изкуство?

Запознаване с авторското право

В настоящето издание на ART SEMESTER, както и в миналите, ще вземат участие не само утвърдени творци с дългогодишна успешна кариера, но и студенти от НХА и НБУ, творци на свободна практика, хора с различни професии, занимаващи се с изкуство – илюстратори, графици, скулптури, фотографи, дизайнери.

DSC00261

Гост-лектори

Ако ART SEMESTER предизвика интереса ти, ето още интересни неща, предстоящи да се случат по време на лекциите и уършопите:

Юлиана Текова, докторант в НХА, катедра Живопис ще разкаже за финансите на съвременната живопис.

Мирослав Иванов творец и дърворезбар, ще развенчае мита, че да продаваш сам изкуството си през Интернет е „мисията невъзможна“.

Райна Костова, галерист в Галерия „Маестро“, ще разкрие как един творец може да стигне до галерист и как може да открие още професионални възможности в галерията.

Мирослав Моравски юрист, китарист и изпълнител, ще разясни тънкостите на авторското право и как творецът може да защити изкуството си.

Ромео Смилянов, художник за личния брандинг на съвременния художник.

Селма Тодорова художник, член на СБХ, ще засегне въпроса как участието в различни конкурси и проекти изграждат твореца.

Глория Шуглева  илюстратор и блогър, ще разкажа за пътя, през който преминах при създаването на creativU място на творчеството и креативната мисъл.

Кога, къде, как?

Кога и как можете да кандидатствате, вижте на официалният сайт, а страницата на facebook събитието.

 

Коментари

comments