Bass Sea Festival: Плажът на Варвара става дом на дръм енд бейс фестивал за четири дни в началото на август

Bass Sea Image 1 (1)

Броени дни след като сгънахме палатките след приключване на друго зареждащо батериите събитие, което се проведе на Витоша между 22 и 24 юли (Broken Balkanz), вече подреждаме раниците и потегляме на изток, където ще продължим да се носим на вълните на любимата музика поне до 8 август.

Bass Sea Festival

Мястото е приказният плаж Варвара, а събитието се казва Bass Sea Festival. Първо издание, но изключително амбициозно. За четиридневното парти, което ще се проведе от 4 до 7 август включително, пристигат интересни гости от Англия, сред които световноизвестните ди джеи Grooverider и Rough Tempo.

Kътче от рая

Плажът на Варвара е магично кътче от рая, запазило своя непринуден черноморски чар. Единственото заведение, опериращо на плажа, е небезизвестният Wakeup бар, който е популярна дестинация за летен музикален релакс.

Varvara

Името на фестивала е игра на думи – от Black Sea и Bass Festival – и описва тематичната насоченост на музиката, а именно в жанровете дръм енд бейс, текстеп, джънгъл и дъбстеп.

Програмата

Участниците са сред водещите ди джеи от България, а за събитието пристигат и специалните гости от англия Grooverider, Rough Tempo, Dushi, KRS Skills и Soul Savaz. От родните ди джеи ще чуем дуото High Roll, прогресиращият в Европа и света търновец L 33 и още от водещите ди джеи от Hard Music and Sounds United. Дневната програма е подготвена от авангардния колектив Mirizma и ще включва фънк, дъбстеп и ликуид дръм енд бейс.

Bass Sea Image 1 (1)

А най-екзотичната част от четиридневната музикална магия е уникалното плаващо парти, което ще се проведе на специално запазена за целта парти лодка. В продължение на три часа по залез слънце 40 фена ще могат да слушат музика, да танцуват и да се радват на красотата на бреговете на Царево, Варвара и Ахтопол.

Организатор на събитието е екипът на Hard Music and Sounds United (HMSU) – най-старото и активно музикално движение за дръм енд бейс музика, което стартира още в далечната 1999 г. В историята си HMSU има 16 планински фестивала в близост до София, съорганизация на Spirit of Burgas в частта с електронната музика, над 300 собствени събития в страната и региона, и стотици верни фенове.

Коментари

comments