BLACKOUT LABEL – бижута от въже и възли.

Време беше creativU да добави и КРАФТ ( приложни изкуства ) раздел. Първия КРАФТ автор, с когото ще ви запознаем, използва изключително нестандартни материали , за да създава неповторими бижута. И ако това не е креативно, не знаем кое е :)
Името и е Пламена Владимирова, родом от Велико Търново. Тя е дизайнер и създател на BLACKOUT LABEL – изработва концептуални бижута от индустриално макраме (индустриални материали, примесени със стандартни макраме техники – макраме- специфичен начин за заплитане на възли).
„Всичко започна още в по-ранните ми тинейджърски години, когато нон-стоп си правех някакви супер откачени бижута  от всичко, което намерех у нас..а по -сериозният  етап е дипломната ми колекция за бакалавър в специалност „МОДА“ в НБУ(2012г) , в която се научих да плета макраме и направих дрехи от въжета за дърпане на коли, градински маркучи и сезал..общо взето хвърлих в смут бая хора, но ефектът  беше повече от положителен .3 месеца по-късно никой не ми знаеше истинското име- но всички ми казваха „момичето с въжетата“. С „остатъците“ си направих няколко бижута за мен, които се продадоха , буквално за дни  от „врата ми“ на мои колеги в университета. До този момент(а може би дори две години след това) не исках да започвам нищо необмислено и „безцелно“. Не бях сигурна на къде ми е пътят и имах нужда да разбера, кое е „моето“ ….и основно не исках всички да имат като моите неща.“

BLACKOUT LABEL

Малко преди да се дипломира официално започва работа в RUSH STREETLIFE STORE.И до ден днешен твърди, че това е нейното „порастване“  в личен и професионален план. След като получава уникалната възможност да работи в изключително динамична , творческа и инспирираща среда, в която научава много за бизнеса.
„Беше страхотен късмет и възможност да работя с тези хора и до ден днешен съм им благодарна за всичко, на което са ме научили и показали. След близо 3 години реших , че е време да пробвам  с нещо мое и знаех какво точно искам да е…“Мисля, че всъщност никога няма подходящо време за промяна , а по-скоро време , в което си готов да рискуваш, макар всички НЕ-та.Blackout label  се роди един слънчев ден в края на септември 2014…много мислих името, исках да е  е нещо запомнящо, нещо „спиращо дъха“ и нещо „крайно“…като припадък , проблясък…като гръм. След първите няколко фотосесии , в които бях осветител, стилист, момиче за всичко и още н- наброй неща – разбрах, че това е моето „бебе“ и че ме чака много работа.“
BLACKOUT LABEL
BLACKOUT LABEL

BLACKOUT LABEL

Както Пламена казва Blackout label  става „breathing creature“ през февруари  в ХЕНД МЕЙД ФЕСТ В НДК. „А  от там просто се завъртя колелото!:) “ Запознава се с изключителни жени и мъже , нейни клиенти които й гласуваха невероятно доверие и й „вярват на щуротиите“.
Последвайте BLACKOUT LABEL в facebook, instagram, pinterest и постете официалния сайт www.blackoutlabel.com

Коментари

comments