Невъзможна керамика. Историята на Creative Line.

Creative Line

Невъзможна керамика. Историята на Creative Line.

Представяме ви  Гергана Мутафчиева, съосновател на бранда Creative Line CL.

Нека първо разкажем малко за старта на този бранд. Всичко започва през далечната 2004 г., на една кана вино. След като Гергана и Габи (Габриел Пеев) успешно покоряват каната, се ражда гениалната идея двамата да работят заедно. И така Гергана се присъединява към ателието за керамика (порцелан) и дизайн на Габи.

Креативен старт

Всичко започва, без двамата да имат ясна представа какво ги очаква. Постепенно се изгражда една история за напасване на керамика и характери, пълна с много емоции. Гергана разказва за това как през една емоционална вечер, придружена от същата кана вино, двамата решават да направият линия, която да няма нищо общо с традиционния дизайн. Така се ражда идеята за Creative Line.

Creative Line

Концепцията на Creative Line

Основната концепция на Гергана и Габриел е да направят продукт, който да няма аналог до този момент. Започват  с разработки на порцеланови опаковки, не само за съхранение на любимата напитка. В началото обстоятелствата не позволяват материална реализация на идеите, но те продължават да се развиват. И така се стига до момента, в който двамата творци се замислят дали не могат от една и съща форма да направят много и абсолютно различни съдове, които да бъдат красиви и в същото време функционални.

Creative Line

„Съдове за Нищо”.

Така създават  малка серия, която представят на един новогодишен базар. Отиват с абсолютната нагласа да се забавляват, без излишни очаквания, но са приятно изненади от интереса, който предизвикават техните изтрещели „Съдове за Нищо”.

„Това беше основата на нашата креативна линия (изключвам онази кана вино). Мотивирахме се да продължим в същата насока и така се появиха „Чаши в Орбита” и „Навързана Керамика”.”

В създаването на Creative Line двамата се придържат към  изчистен дизайн с по-конкретно предназначение като „Съдове за Кетъринг” и „Сервиз за Чай”.

“Обичаме да се забавляваме, докато работим, да експериментираме с възможностите и да търсим различни изразни средства. Противно на впечатлението, което може да се създаде, мотото ни не е „на кана вино“, а че всичко е въпрос на въображение.”

Разгледайте цялата серия на Creative Line тук: creativeline.info

Creative Line

Коментари

comments