Infinite Collision – колаборация между дизайнери и артисти от цяла България.

 

Какво е Infinite Collision?

Infinite Collision е колаборация между дизайнери и артисти от страната, която има за цел да разкрие непрекъснато променящия се облик на дизайна (по отношение на стилове и визии) през погледа на някои от най-добрите български дизайнери и художници. 

Infinite Collision

Каква е идеята?

Идеята зад проекта е за компилация от 54 уникални карти за игра. Всяка карта е проектирана и разработена от различен дизайнер. Участниците в проекта са имали пълна свобода да изразят своя собствен стил и виждане върху картата, която са избрали да направят. Тестето включва разнообразие от стилове, включващо илюстрации, 3D изкуство, типография, дизайн на герои, артистични произведения, фотоманипулации и други.

Сред участниците са едни от най-известните и успешни дизайнери в България, които имат богат опит в своята сфера на развитие. Хората в колаборацията се занимават с реклама, FMCG, създаване на филми и игри, измежду тях има улични артисти и др. Тестето се състои от 52 карти за игра и 2 жокера. Всяка една карта разкрива по свой собствен начин страстта на дизайнерите и артистите към това, което те правят най-добре, към тяхното собствено изкуство.

Infinite Collision

 

Infinite Collision тестето ще бъде достъпно само за период от 30 дена, през които ще тече т.нар. кикстартер кампания. Със събраните средства проектът има за цел да направи две изложби, едната – в Берлин, другата – в София. По време на кампанията хората ще могат да получат не само тестето карти, но и фланелки, постери, стикери и други goodies.

Как проектът и неговият създател стигат дотук?

„Винаги съм искал да съм част от някакво дизайн общество или „комюнити“. Но, по една или друга причина, не се е случило за относително краткото време, в което се занимавам с дизайн. В началото започнах да си свалям картинки от нета на неща, които ми харесват. След време се зароди желанието да направя и аз нещо, което някой някъде ей така да свали (като мен в онзи момент) и от което да се вдъхнови. В последствие дойде и искрата да почна да се занимавам с дизайн /която е супер смешна/. Малко по малко от туториали преминах на собствени идеи и така до ден днешен се забавлявам из дигиталния свят.“

Infinite Collision

Как проектът стига дотук?

„Както по-горе споменах – исках да съм в комюнити и постоянно следях големите дизайн групи и се чудех защо в България нямаме такава. Не е като да нямаме мега яките артисти и дизайнери, така че друга трябваше да е причината. Така или иначе, нищо не се случваше. Един ден, както си седях на работа и се взирах в PC-то пред мен, се обърнах към колегата и му казах: „Стеф, какво мислиш за българско дизайн комюнити?  След доводи от двете страни нещата си бяха пак същите…нищо не се случваше и тогава реших, че ако някой не направи нещо, няма да има никакви проекти, които да покажат, че сме супер яките. Така след няколко дена вече бях направил моята карта и бях измислил плана, благодарение на който всичко можеше да стане реалност. За целта трябваше само един единствен човек да каже  „Да“ на проекта. Това беше Петя Савова – ако тя кажеше „Да“, след нея щеше да последва вълна от подкрепили проекта. Познайте кой направи дама пика :)

Това, което искам да кажа, е, че на много хора трябва да благодаря за помощта с проекта, но Петя е първа в този списък. И така историята се развива напред, всеки ден нещо ново се случва: подготовка за видео и за уеб сайт, медия план, измисляне на това как да се направи як кикстартър, търсене на човек, който да се запали много и да ми помага в организирането на проекта… Пълна лудница.

Infinite Collision

Каква е целта на Infinite Collision?

Да покажем на света, че и тук, в България, има невероятно способни и креативни артисти.

„Винаги съм искал, когато се срещна с някои чужденец и той ме пита откъде съм, като му кажа „България“,  да знае къде е това и да го асоциира с нещо яко, защо не и нещо креативно.

Infinite Collision

 

Awesomeness awaits изскочи като слогънче на конкретния проект и като цяло на Infinite Collision.“

Научете повече за проекта и разгледайте цялото тесте карти на:

Facebook page

Official SIte

Instagram
Коментари

comments