Monkey Fiction – дизайнерска мода. От мечтата и шевната машина до бранда.

11752527_835353793213247_8175897384518460579_nЩом сте на тази страница, значи има защо. Обичате да сте информирани? Да обграждате себе си с изкуство? Или да сте сред интересни и креативни хора? Независимо кое от изброените е, тази статия определено ще ви допадне.

Без да отлагаме повече, нека ви представим MonkeyFiction. Може би го чувате на пръв път? Нека ви запознаем с него малко по-отблизо.

MonkeyFiction е напълно авторски бранд за индивидуално проектирани и ръчно ушити дрехи. Тези дизайнерски тоалети са нещото, което може да те накара да подминеш мола и да се отправиш към частното ателие. Просто за да си „малко по-различен”.

Но нека не акцентираме върху неща, които всеки може да научи, ако се разрови в интеренет. CreativU ще ви разкрие частица от човека, създал MonkeyFiction и неговите иновативни модели.2waysdress

Кой стои зад всичко?

Името й е Таня. Тя е родом от Видин, но вече 15 години гони мечтите си в София. Според собствените й думи, тя е типичен пример за човек, който не може да избяга от мечтите си. Въпреки че записва икономическа специалност в УНСС, нейните мениджърски планове се преобръщат в момента, в които получава изненадващ подарък – шевна машина.

„От малка мечтая да се занимавам с мода и си спомням как с часове гледах фешън канала и много ми се искаше и аз да мога да правя такива дрехи. Като тинейджър от „прехода“ нямах много възможности, но пък това ме амбицираше да създавам свои собствени аутфити. Визуализирах и скроявах нещата и карах мама да ги шие, защото не можех да работя с шевна машина. Тя винаги подхождаше подозрително към моите творения, но за нейно изумление аз в крайна сметка успявах да опровергая скептицизъма й.”

Всичко стартира по съвсем обикновен начин. Първо шие за себе си, после – за своите близки, които харесват това, което прави. В последствие се появява и MonkeyFiction. Чрез бранда си Таня се стреми да показва семпли, но носещи индивидуалност и дори отговорност дрехи. Дрехи, които може да облечеш по повече от един начин или да стават за повече от един размер.deconstructedtshirt

Една дреха – два начина за носене

След като добавим завършващите аксесоари, аутфитите стават мултифункционални, т.е. обличайки се сутрин за работа, вече можем да не се притесняваме на кое парти ще ни заведе вечерта – променяме аксесоарите и прическата, обръщаме роклята и сме готови за нови приключения!

„Защото, нека да сме честни – на коя жена не й омръзва нещо, което е облякла вече 5 пъти?!”

Monkey fiction е за хора, които обичат да се обличат и да се забавляват и които не се страхуват да бъдат себе си. Те допълват, а не разкрасяват индивидуалността. Повечето модели на марката са свободни, защото Таня залага на комфорта. Както казва една нейна клиентка: „ Като го гледаш на пръв поглед – нищо, пък като го облечеш си казваш – ехаа, това е един различен ти-шърт“.

denimskirtДруг проект на Таня (освен деконструираните топове, роклите, които се носят по два начина или полите, превръщащи се в рокли), който е много мислен, вече реализиран и станал емблематичен за бранда, е пачуърк полата от деним. При нея се изхожда от идеята за нещо класическо – дънковата пола, на която обаче се прави един съвсем нов прочит, прибиращ „точните ненужности“.

Такива са Таня и Monkey fiction – положително настроени, неспиращи по пътя към мечтите си. А ето и думите, с които Таня се разделя с читателите на creativU, са: „нека не се страхуваме от промяната и, развивайки се, правим живота си цветен, любопитен и интересен“.

Посетете MonkeyFiction на : MonkeyFiction

Коментари

comments