MZK, Мозъчко Мечтателника, Калоян Тошев. Много имена, един илюстратор.

Със сигурност сте виждали неговите илюстрации дори без да го осъзнавате. В крайна сметка, Калоян Тошев а.к.а Мозъчко Мечтателника е един от най-талантливите илюстратори в България. 

MZK

Калоян се занимава с илюстрации, изкуство, графичен дизайн и явно – с това да инспирира младите български илюстратори.

Ето какво ни разказа Калоян за своите преживявания като творец:

„Рисувам от дете и не съм спирал. Започнах да се занимавам с дизайн още в училище. В 10-ти клас започнах работа в рекламна агенция, първо като момче за всичко, после – в предпечат, а накрая стигнах и до дизайна.

След това влязох в Художествената академия, специалност „Плакат“, където изкарах 1 година, но се отказах. Записах архитектура и това беше едно от нещата, които ми помогнаха да се развия като дизайнер. По това време работех в една от добрите уеб агенции в София – rizn.bg, като уеб и лого дизайнер. След нея работих в Wacom като ui/ux дизайнер, като в същото време рисувах и различни дребни илюстрации за техни продукти.

През 2013-та година направих първата си самостоятелна изложба във Vivacom ArtHall, където представих около 25 творби голям формат. Изложбата беше приета с голям интерес и имаше много посетители.

В момента съм ux/ui дизайнер и арт директор на стартъпа enhancv.com и основно се занимавам с freelance illustrations. Няколко от по-скорошните ми проекти включват дизайн на 4 лонгборда за българския бранд Temper Longboards, сърф дизайн за американския бранд BoardInks и етикет за бира „Ax!“. Аз направих дизайна на най-продавания им продукт – червената Red Ale, носеща в случая името „Mz!“, което идва от MZK.

В бъдеще ще излизат още продукти, върху които съм работил, като дизайн на яке, карти за игра и още бордове. Stay tuned for more :) „

MZK

Обича да рисува дори когато е с компания, независимо къде. Някои го смятат за странно, други се впечатляват.

Съвет към читателите:

„Аз имам едно интересно правилонаправи го добре и ако можеш да вземеш много пари за него – супер, ако не, ти си го направил добре и другото е второстепенно.“

MZK MZK MZK MZK MZK MZK MZK MZK MZK MZK MZK MZK MZK MZK

 

Коментари

comments